Click continue to switch to the English version of our webpage.

Haavind bistår BlackRock med signifikant vindparkavtale

Teamet til Haavind har bistått BlackRock med deres andre investering i norsk vindkraft. BlackRock kjøper 100% av byggeklare Guleslettene vindpark.

Teamet til Haavind har bistått BlackRock med deres andre investering i norsk vindkraft. BlackRock kjøper 100% av byggeklare Guleslettene vindpark.

Haavinds advokater har vært rådgiver for BlackRock ved alle sider av avtalen, foruten kraftkjøpsavtalen, hvor vi har samarbeidet med Orrick. Teamet fra Haavind var også rådgiver og bistod BlackRock med deres første vindpark-investering i Norge; Tellenes. Denne vindparken er allerede operativ og er per i dag den største vindparken i Norge.

Når Guleslettene blir operativ vil den være enda større. Prosjektkostnadene er anslått til € 200 millioner, finansiert med egenkapital av BlackRock og et langsiktig lån fra DekaBank Deutsche Girozentrale.

Les mer om avtalen i BlackRock sin pressemelding.

Team Haavind har bestått av Halvor Klingenberg og Hans-Christian Donjem (gjeldsfinansiering og bank), Una Wærp, Mari Reitzel Bjerke og Jøran Sandvik (prosjektdokumentasjon og due dilligence, med Jøran som co-lead på avtalen), og Kjetil Hardeng (M&A / Corporate) som team lead.

Dette prosjektet viser nok en gang hvordan team Haavind engasjerer seg i, og mestrer, komplekse prosjekter innen fornybar energi og infrastruktur, sier partner Kjetil Hardeng.

W

Les også