Nyhet / 21.10.2020

Haavind har bistått Hydro i etableringen av ny kraftgigant

Skrevet av Nicolai Heyerdahl

Norsk Hydro og Lyse etablerer Norges tredje største kraftselskap, og skriver samtidig et nytt kapittel i det norske industrieventyret. Gjennom et nytt og felles kraftselskap fusjonerer Hydro og Lyse deler av vannkraftproduksjonen.

 

Med etableringen og 9,5 TWh fornybar energiproduksjon i porteføljen, er Norges tredje største kraftselskap etablert, og det er lagt til rette for videre utvikling for sentrale aktører innen Norges stolte industritradisjoner.

-Vi gratulerer Hydro og Lyse som med samarbeidet om Lyse Kraft DA fullfører et nytt og viktig kapittel i historien om det norske industrieventyret, sier partner Aksel Tannum i Haavind.

Haavind har bistått Hydro gjennom prosessen ved tverrfaglig juridisk og strategisk rådgivning.

-Den fremforhandlede transaksjonen gir Hydro en strategisk viktig tilgang til fornybar kraft for norsk aluminiumsproduksjon de neste tiårene, sier Haavind-partner Bjørn Olav Torpp.

-Energisektoren er kompleks, men ved å bruke kompetansen vi har på tvers av fagmiljøene i Haavind har vi bidratt til å finne en god løsning, og legge til rette for et godt samarbeid mellom Hydro og Lyse, sier Torpp.

Fakta om etableringen:

  • Lyse og Hydro fusjonerer kraftverk på Sør-Vestlandet i nytt selskap, hvor Hydros Røldal Suldal Kraft-anlegg (RSK) inngår sammen med det meste av Lyses kraftportefølje
  • Det nye selskapet vil hete Lyse Kraft DA og får en årlig normalproduksjon på 9,5 TWh, hvorav Hydro vil eie 25,6 prosent og Lyse vil eie 74,4 prosent
  • Det er ventet at avtalen vil realisere synergier for det nye selskapet på om lag 500 millioner kroner i nåverdi
    (Kilde: Hydro)

Les mer om saken

norsk industrihistorie