Click continue to switch to the English version of our webpage.

Det syvende Konsernadvokatseminaret i rekken en suksess

Konsernadvokatseminaret har etablert seg til å bli en arena for faglig påfyll, gode diskusjoner og hyggelig samvær med likesinnede, og tirsdag 12. mars samlet vi over 120 konsernadvokater og juridiske ledere fra noen av landets største virksomheter.

Konsernadvokatseminaret har etablert seg til å bli en arena for faglig påfyll, gode diskusjoner og hyggelig samvær med likesinnede, og tirsdag 12. mars samlet vi igjen konsernadvokater og juridiske ledere fra noen av landets største virksomheter.

På dagen hvor Storbritannia sin skjebne skulle avgjøres, kunne statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen fra Nærings- og fiskeridepartementet med rette adressere hva brexit vil bety for norsk handel. At det vil ha konsekvenser for norsk næringsliv er utvilsomt, og statssekretæren hadde mange gode råd å dele med forsamlingen.

Når alle snakker om «digitalisering» kunne Charlotta Kronblad fra Chalmers University of Technology fortelle konsernadvokatene om hennes forskning på hvordan den teknologiske utviklingen vil påvirke deres hverdag som innkjøper av juridiske tjenester. Som en av Nordens ledende forskere på emnet tok hun også for seg hvordan digitaliseringen påvirker organisasjons- og forretningsmodeller i den juridiske sektoren.

Juridisk direktør i DNB, Audun Moen, delte engasjert sine erfaringer med interne strategiske prosesser og hvordan DNB-advokatene organiserer seg for fremtiden. Det var nok mange i salen som noterte seg ett eller to gode råd, og innlegget både inspirerte og engasjerte. Utover kvelden fikk også deltakerne anledning til å diskutere temaet ytterligere.

Viktigheten av å være forberedt, og ha gjennomtenkte og rigide compliance-prosedyrer på plass ble tydelig når siste taler gikk på podiet. Med erfaringer de fleste skulle vært foruten, kunne Maria Hempel, General Counsel and Chief Compliance Officer i Höegh Autoliners, dele med forsamlingen hvordan hun håndterte krisen da den traff som verst. Deltakerne fikk innsikt i krisen fra begynnelse til slutt, og Maria etterlot seg en rekke viktige og gode råd i compliance-arbeidet.

Etter endt faglig program kunne mesterkokk Øyvind Hjelle leve ut sin tolkning av kveldens store snakkepunkt; brexit. For hva nå med engelsk mat? Etter en ettermiddag med faglig påfyll og verdifull innsikt lot flertallet av deltakere seg lokke av muligheten for å fortsette de gode samtalene over unik mat og drikke.

Med nok et Konsernadvokatseminar overstått er vi allerede igang med planleggingen av neste seminar – vi sees i september!

Les også