Johnny Johansen

Partner og styreleder

+47 928 07 826

94beb8fbbfc0788b6763c

Last ned vCard

johnny-johansen

Johnny Johansen er partner og styreleder i Haavind. Han er spesialisert innenfor tvisteløsning, med særlig fokus på kontrakt og entreprise.

Johnny har omfattende erfaring med tvisteløsning, både med forhandlinger, meglinger, prosedyre for alminnelige domstoler og voldgift.

Han har møterett for Høyesterett, og har representert parter både i nasjonale og internasjonale voldgiftssaker (både institusjonell og ad hoc).

Han jobber særlig innenfor kontraktsrett, med et hovedfokus på store bygge- og anleggskontrakter, både landbasert og offshore. Han jobber mye med infrastrukturprosjekter, akvakultur og innen kraft­utbygging.

Johnny er en betrodd rådgiver i alle faser av større prosjekter, fra kontraktsinngåelse, i utbyggings­fasen og ved sluttoppgjør. Han har vært prosjektleder på flere av Haavinds større oppdrag de seneste årene.

Johnny Johansen er regelmessig voldgiftsdommer i kontraktstvister, både nasjonalt og internasjonalt. Johnny er rangert som ledende ekspert innen både tvisteløsning (Band 2) og entreprise (Band 1) av Chambers & Partners (2021). The Legal 500 trekker ham frem som «leading individual» innen tvisteløsning, og som medlem av «Hall of Fame» innen entreprise (2021).

Johnny har de siste årene blitt kåret til landets aller fremste advokat innen entreprise i Finansavisens årlige advokatundersøkelse.

Johnny Johansen er medlem av Juristforeningens fagutvalg for kontraktsrett, er forfatter av juridiske bøker og fagartikler, og han benyttes regelmessig som foredragsholder.

Johnny Johansen is a top lawyer. He has good strategic skills in trial/trial preparations. He is number one if you need a good lawyer within the building industry.

The Legal 500_kvadrat

The Legal 500 (2021)

… has those characteristics that make everyone feel comfortable and have trust in him.

Chambers and Partners_kvadrat_svart

Chambers and Partners (2021)

Johansen is also described as brilliant in mediation

Chambers and Partners_kvadrat_svart

Chambers and Partners (2021)

Utdanning og erfaring

 • 2002-
  Advokatfirmaet Haavind
 • 1997-2002
  Regjeringsadvokaten
 • 1996-1997
  Dommerfullmektig, Tromsø
 • 1995
  Amanuensis, Juridisk fakultet, UiT
 • 1994
  Cand. jur, UiT

Publikasjoner

 • 2013
  Medforfatter i Nordtvedt m.fl. «NS 8407. Kommentarutgave».