Click continue to switch to the English version of our webpage.

Media Law Review 2019 publisert

I årets utgave av Media Law Review oppsummerer vi den juridiske utviklingen i media- og underholdningssektoren for året som gikk. I en mediasektor i stadig endring forsøker lovgiver og rettssystemet å henge med etter beste evne, og tilrettelegge for den nye digitale hverdagen.

I årets utgave av Media Law Review oppsummerer vi den juridiske utviklingen i media- og underholdningssektoren for året som gikk.

I en mediasektor i stadig endring forsøker lovgiver og rettssystemet å henge med etter beste evne, og tilrettelegge for den nye digitale hverdagen.

De siste tolv månedene har til dels gitt en «gjenoppreisning» av tradisjonell media, med høyprofilerte saker bygget på undersøkende journalistikk.  Samtidig har bransjen måtte finne seg i at søkelyset rettes på uryddige metoder og journalistisk praksis.LES OG LAST NED RAPPORTEN HER

I rapporten utarbeidet av #haavindtech tar vi for oss det som har vært et travelt og aktivt år for forvaltningen og lovgiver, i deres forsøk på å innhente utviklingen og digitaliseringen av bransjen.

Med fokus på utviklingen i norsk rett, ser vi blant annet på konsekvensene av foreslått justering av momsregler for av elektroniske medier, på nytt regelverk knyttet til det å ta og dele bilder og film, og et initiativ for å blokkere annonsering av internasjonale gamblingtjenester på kanaler vist i Norge.

I tillegg oppsummerer vi rettsavgjørelser som omfatter bl.a. ærekrenkelser, opphavsrett og visningsrettigheter i ulike typer medier.

Å trekke en grense for hva som er medierett er ikke alltid like lett. Det krysser stier med immaterielle rettigheter, menneskerettigheter, teknologi- og konkurranserett. Hos #haavindtech har vi kombinert alle disse disiplinene i ett samlet og spennende fagmiljø. Les mer om oss her.

Les også