Inspirert av innovasjon i Silicon Valley

Advokat Nina Charlotte Lindbach reiste til Palo Alto for å lære av verdens fremste teknologiselskaper. Hun lot seg inspirere av både start-ups og giganter i midtpunktet for digital innovasjon.

Advokat Nina Charlotte Lindbach reiste til Palo Alto for å lære av verdens fremste teknologiselskaper. Hun lot seg inspirere av både start-ups og giganter i midtpunktet for digital innovasjon.

«Det er lett å la seg inspirere i det som er verdens fremste senter for digital innovasjon», sier Nina Charlotte Lindbach.

Nina er advokat i Haavinds avdeling for teknologi, media og IPR. Hun har nylig tilbragt en uke i Palo Alto utenfor San Fransisco. Hun deltok på et kurs for internasjonale advokater kalt «Legal Bridge to Silicon Valley». Målet er å gi et dybdeperspektiv på hvordan juss best praktiseres i innovative gründermiljøer.


Rådgivning til start-ups

Spesielt ble det fokusert på kultur og synsvinkler i tech-startups, og erfaringsutveksling om hvordan juridiske rådgivere best kan gi økt verdi for slike selskaper.

«Forventningene startups har til advokatene er at vi tilnærmer oss oppdrag på samme smidige måten som de gjør. Flertallet av de vi møtte jobber etter Lean-metodikken, og da nytter det lite om rådgivere har tunge prosesser og svære dokumenter. Vi må jobbe med dem på deres premisser», sier Nina.

At gode prosesser i prosjekter er viktig, har Haavind tatt konsekvensene av. Firmaet har gjennomført sertifisert prosjektlederopplæring av alle advokater. Ninas reise til Palo Alto utvider den teknologispesifikke kompetansen.

Lærte av tech-gigantene

Nina og de andre deltakerne besøkte og møtte også noen av de største selskapene innen tech og innovasjon. Hun møtte blant annet Facebook, YouTube og Airbnb for å lære, og besøkte i tillegg Apple og Google.

Advokaten mener det er mye å lære av organiseringen til disse selskapene, særlig hvordan åpenhet og informasjonsdeling gjennomsyrer kulturen.

«Alle enkeltpersonene vi møtte jobbet etter en overordnet strategi, og var godt kjente med sin rolle i helheten. Overalt var det skjermer som viste fremdrift i henhold til målbare målsetninger – transparent og åpent for alle medarbeidere.»

«En slik måte å tenke på stiller krav til hvordan vi som advokater tilnærmer oss oppdragene. Det å involvere seg i forretningen, og forstå klientens mål med et prosjekt, er helt essensielt, mener Nina.

Det kan leder for teknologi, media og IPR i Haavind, Leif Eirik Thrane, stille seg bak.

«For oss som rådgivere er det viktig å forstå de vi arbeider med. Enten vi bistår tech-aktører, eller andre virksomheter med teknologirelaterte spørsmål, er det viktig for oss å bygge slik bransjekompetanse», mener Thrane.

#haavindtech

Les også