Click continue to switch to the English version of our webpage.

Tre ganger norgesmester i karate og nå jurist

En genuin interesse for faget, guts og pågangsmot samt en unik evne til å strukturere, planlegge og prioritere. Det går an å satse på både idrett og karriere – møt vår nye kollega Kaja Stolpestad Kapstad

En genuin interesse for faget, guts og pågangsmot samt en unik evne til å strukturere, planlegge og prioritere. Det går an å satse på både idrett og karriere – møt vår nye kollega Kaja Stolpestad Kapstad

Som tre ganger norgesmester i karate vet du mye om motivasjon, struktur og målrettet trening – hva kan du overføre av dette til jobben som advokat?

I tiden hvor jeg kombinerte jusstudiene med mye trening og en del reising var jeg nødt til å strukturere hverdagen ned til minste detalj. Evnen til å planlegge og prioritere tiden min er gull verdt. I tillegg har jeg etter hvert fått en veldig tro på at hardt arbeid faktisk alltid lønner seg.

Kaja Kapstad Haavind

Hva var viktig for deg ved valg av arbeidsgiver?

Det var flere ting som var viktig for meg når jeg skulle velge arbeidsgiver. For meg var det viktig å finne en arbeidsplass hvor jeg kunne få utvikle meg til å bli en så god advokat som mulig. For å kunne bli det, er man avhengig av å jobbe med skikkelig flinke, offensive og hyggelige kolleger. Etter flere samtaler med både HR og partnere satt jeg med inntrykket av at Haavind kunne tilby nettopp den kombinasjonen.

I tillegg er Haavind et firma i vekst og utvikling. Det gjør at selv fullmektiger føler de kan være med på å forme sin egen arbeidsplass. Det syntes jeg er et spennende og morsomt aspekt ved jobben.

Hvilke råd vil du gi til jussstudenter som nå skal velge sin retning og første jobb?

Jeg anbefaler studenter å lete etter en arbeidsplass som kombinerer solid faglig tyngde med en kultur som de trives i. Jeg tror de fleste lærer og presterer best når de har det bra.

Hvilke egenskaper mener du man bør ha for å lykkes som forretningsadvokat?

Jeg tror en genuin interesse for faget, kombinert med guts og pågangsmot kan få deg langt. Samtidig bør man utnytte at man har så mange flinke folk rundt seg. Bli med på det du kan, still spørsmål og vær nysgjerrig. I tillegg tror jeg det er lurt å prøve og få en forståelse for bransjen du jobber innenfor.

Les også