Click continue to switch to the English version of our webpage.

Kinas tech-muskler trenger norsk juridisk ekspertise

Norsk juridisk ekspertise vil være en avgjørende faktor i den kommende flommen av matchmaking mellom norske og kinesiske interesser.

Det er ventet at Norge og Kina vil inngå en frihandelsavtale neste år. Dette vil legge rammene for et vesentlig større trykk av kinesiske selskap som viser interesse for samarbeid, oppkjøp og etablering i Norge. Norsk juridisk ekspertise vil være en avgjørende faktor i den kommende flommen av matchmaking mellom norske og kinesiske interesser.

«Det er bare noen få år siden «Made in China» ble brukt for å beskrive noe som hadde lav kvalitet. Nå ser vi at kinesiske selskap er fullt på høyde med og delvis forbi de mest sofistikerte tech-selskapene vi finner i Vesten», sier partner og ansvarlig for Haavinds tech-team, Leif E. Thrane. Han er for tiden i Kina sammen med partner innenfor M&A og olje & gass, Bård Sandstad.

Begge Haavind-partnerne er en del av den norske delegasjonen, som denne uka, anført av Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja, møter næringsliv og representanter for de kinesiske myndighetene.  Haavind-partnerne, som begge returnerer til Kina etter flere tidligere besøk, er en del av den satsningen Advokatfirmaet Haavind nå gjør i regionen. Satsningen i det kinesiske markedet er i en tidlig fase, men interessen for samarbeid med norske advokatfirma er absolutt til stede.

«Norge har teknologi og kompetanse som kineserne synes er spennende. Vi har tro på økt samhandling fremover, og at det er et voksende behov for rådgivere som kan fasilitere dette», avslutter Bård Sandstad.

Les også