Kari Gimmingsrud nominert til «Euromoney LMG Europe Women in Business Law Awards 2019»

Kari Gimmingsrud er eneste kvinne fra et norsk advokatfirma nominert til den prestisjefylte kåringen.

Kari Gimmingsrud er eneste kvinne fra et norsk advokatfirma nominert til den prestisjefylte kåringen.

I den pan-europeiske kåringen, innenfor kategorien «Best in Privacy & Data Protection», er Kari Gimmingsrud nominert til å vinne. De øvrige nominerte i kategorien er advokater fra blant annet Bird & Bird, Baker McKenzie, Taylor Wessing, Slaughter and May og Linklaters.

Gimmingsrud har betydelig erfaring innen sitt fagområde i Norge. Nominasjonen i et felt av advokater som praktiserer i større europeiske markeder viser at hennes ekspertise på dette fagfeltet anerkjennes også utenlands.

Kåringen er i regi av IFLR (International Financial Law Review), og har som mål å trekke frem kvinners prestasjoner i forretningsjus, samt advokatfirmaer som setter standard for kjønnsbalanse i bransjen.

Vil legge til rette for kommersiell bruk av persondata

Kari er opptatt av mulighetene som ligger i bruk av persondata og personvern. Hun har gjort seg bemerket i fagmiljøet som en god formidler, og snakker på tvers av bransjer om betydningen av å være bevisst de kommersielle mulighetene som ligger i riktig bruk av egne data, både personopplysninger og ikke-persondata.

Jeg synes det er veldig hyggelig å bli nominert sammen med så mange andre dyktige kvinner, sier Kari Gimmingsrud.

Kvinneandelen i advokatfirmaer, særlig blant partnerne, er et aktuelt tema. Kari er opptatt av at kvinnene trekkes frem for den erfaring og kompetanse de tilfører virksomhetene:

Som andre, har jeg et klart mål om at vi skal ha flere kvinnelige partnere. Det krever økt bevissthet i alle deler av organisasjonen, målrettet kompetansebygging og systematisk arbeid over tid. I Haavind jobber vi med interne programmer for å realisere dette, kommenterer hun.

Når en virksomhet utforsker mulighetene ved digitalisering, kan personvern være et av flere hensyn, men det bør ikke være en brems for utviklingen. Virksomhetene kan også tenke gjennom hvordan godt personvern kan bli et konkurransefortrinn, sier hun.

Som leder for Haavinds personvernsteam jobber Kari med både private og offentlige virksomheter som søker muligheter og forbedring av tjenester ved bruk av data.

Digitale tjenester og produkter kan gi mye informasjon om brukerne. For eksempel vil en bil kunne rapportere om kjøremønster, stoppesteder og veikvalitet. Slik informasjon kan brukes til å utvikle egne eller andres tjenester. Det er derfor viktig å sikre at innsamlingen skjer lovlig, og at man har eierskap til dataene om kundene. Dette gjelder spesielt når det handles i «den nye valutaen»; data.

Fagmiljøet knyttet til digitalisering og endringsprosesser i Haavind er veldig bra. Vi tilbyr våre kunder all relevant ekspertise under samme tak, også når det gjelder innsamling, bruk og kommersialisering av store datamengder, sier Gimmingsrud.

Utdelingen av prisene til Euromoney LMG Europe Women in Business Law 2019 skjer i London 13. juni. Den fulle listen over de europeiske nominerte er finnes her:

https://www.iflr.com/Article/3870725/Euromoney-LMG-Europe-Women-in-Business-Law-Awards-2019shortlist-announced.html?ArticleId=3870725

Les også