Click continue to switch to the English version of our webpage.

Brenn for det du driver med, jobb hardt og vær sosial

Han har vært trainee hos oss tre ganger, har uoffisiell norgesrekord i å være tidlig ute med søknader – møt vår hardtarbeidende og målbevisste kollega Sindre Solbakken.

Han har vært trainee hos oss tre ganger, har uoffisiell norgesrekord i å være tidlig ute med søknader – møt vår hardtarbeidende og målbevisste kollega Sindre Solbakken.

Hva var det som gjorde at du valgte jusstudiet?

Ideen om å studere juss fikk jeg faktisk sommeren etter videregående fra tanten min som mente vi trengte en jurist i familien. Jeg kjøpte argumentet og endte opp på jusstudiet i Bergen året etter.

Hva var den viktigste lærdommen du satt igjen med etter dine traineeopphold?

Den mest umiddelbare erfaringen jeg gjorde var at advokatfirmaer ikke er så store og skumle som man tror de første studieårene. Ellers ga traineeoppholdene god innsikt i at advokathverdagen er veldig variert, og at man arbeider veldig annerledes enn på jusstudiet.

Ikke vær stresset og nervøs – det er ingen som forventer at du skal finne opp kruttet! Så lenge man gjør sitt beste er det til mer hjelp for advokatene enn man selv tror. Jeg tror også mange traineer bør høre at det er greit å si nei til arbeidsoppgaver hvis det blir for mye.

Sindre Solbakken Haavind

Hvor tidlig i studiet begynte du å tenke på jobb og karriere?

Jeg satte vel norgesrekord i å være tidlig ute med traineesøknader til advokatfirmaer da jeg søkte halvveis ut i andre avdeling. Dette var unødvendig tidlig, men heldigvis gjorde det at jeg rakk å passe inn noen offentlige praktikantopphold i tillegg. Jeg anbefaler alle å forsøke å ikke være ensporet i planleggingsprosessen under studiet.

Hva var avgjørende for deg ved valg av arbeidsgiver?

Jeg anser et godt sosialt miljø som veldig viktig, og følte umiddelbart at Haavind og jeg var en god match. Når jeg i tillegg var interessert i å jobbe med arbeidsrett var Haavind et enkelt valg. I tillegg visste jeg at Haavind har et veldig godt opplegg med skriveplass og veileder for masterstudenter som jeg fikk benyttet meg av på høsten i fjor.

Har du noen råd til studenter som nå står overfor valg av arbeidsgiver?

Ikke undervurder trivsel og interesser. Jeg tror altfor mange velger basert på (antatt) status og lønningsnivå. Husk at du skal møte opp på jobb hver eneste dag og omgås de samme menneskene.

Hvilke egenskaper mener du man bør ha for å lykkes som forretningsadvokat?

Man må brenne for det man driver med, og det er vel ingen hemmelighet at man må jobbe hardt for å opparbeide seg erfaring. Det er også essensielt å ha sosiale antenner.

Les også