Click continue to switch to the English version of our webpage.

Student og nyutdannet

Vi tilbyr stipend og skriveplass, trainee- og fullmektigstillinger. I tillegg holder vi kurs og sosiale arrangementer.

Stipend & skriveplass

Hvert semester gir vi skriveplass og stipend til studenter som skal skrive 30 studiepoengs masteroppgave.

Veileder og faglig miljø

Som stipendiat hos oss får du en veileder blant våre advokater med kompetanse for din oppgave. Veilederen din og andre i avdelingen vil gi deg teoretisk veiledning i tillegg til erfaringsbaserte innspill som kan gi oppgaven en mer praktisk vinkling.

Stipend og kontorplass

For at du skal ha mulighet til å konsentrere deg fullt og helt om oppgaven, gir vi deg et stipend. Du får tilgang til våre juridiske databaser og vårt bibliotek. Stipendiatene får dessuten gratis lunsj i kantinen vår og er selvskrevne deltakere på alle våre sosiale og faglige arrangementer.

Hvordan få skriveplass?

Vi tildeler stipend og skriveplass basert på tre hovedkriterier: faglig dyktighet, personlige egenskaper og tema for masteroppgaven. Det er en forutsetning at oppgaven er innenfor de fag- og bransjeområdene vi satser på. Vi vurderer alle søknader!

Søknadsfrist

Søknadsfrist for skriveplass til høstsemesteret er 15. april, og fristen for å søke skriveplass til vårsemesteret er 1. november. Vi vurderer søknadene som kommer inn løpende.

Få et innblikk i hvordan Esten, Constantin og Felix synes det er å ha skriveplass hos Haavind.

En gjeng med studenter hadde skriveplass hos oss våren 2023.

En gjeng med studenter har skriveplass hos oss denne høsten.


Trainee

Flere av de nyutdannede juristene vi har ansatt de siste årene har vært traineer hos oss. Som trainee får du prøve ut hvordan det er å jobbe innen ulike bransjer som advokatfullmektig. Du får også tett oppfølgning fra en egen fadder og fagmiljøet, samt kontorplass og lunsj. Du får også delta på faglige og sosiale arrangementer.

Spennende oppgaver og varighet

Vi er opptatt av at du skal få varierte og spennende arbeidsoppgaver. Disse kan bestå i å bidra til utarbeidelse av prosesskriv, kontrakter og utredninger. Mange får også være med i retten og delta i kundemøter. Traineeoppholdet varer normalt i fem uker, og vi har til enhver tid to til fire traineer på huset.

Gjensidig tilbakemelding

Som trainee får du tett oppfølging og løpende veiledning av en erfaren fadder. Traineetiden avsluttes med en oppsummeringssamtale med fadder og traineeansvarlig der du får tilbakemelding på arbeidet ditt, og du får mulighet til å komme med konkrete innspill til oss.

Hvem ansetter vi?

Vi ansetter årlig 25 traineer. Vi ser etter studenter som er interessert i eller vil vite mer om en karriere i ett av Norges ledende forretningsjuridiske advokatfirma. Vi ansetter studenter som er faglig dyktige, sosiale og som ønsker å bidra til et hyggelig miljø.

Hvordan søke?

Vi vurderer traineesøknader løpende.

Jeg har arbeidet variert med alt fra rettsmeglinger, prosedyre til en sak og ulike juridiske utdrag.

Ørjan Foldøy, Trainee i 2019

Vanlige spørsmål om ordningen


Fullmektig

Vi har løpende stillinger som fullmektig, og i Haavind har vi har omfattende prosedyrevirksomhet.

Haavind har kunder fra mange slags forskjellige bransjer. Det gjør at man kan støte på alt mellom himmel og jord, men det som nok var utslagsgivende for meg var kulturen her i Haavind.

Emil Vangen Solheim, Advokat i Eiendom