Frokostseminar / 10.04.2019

Effektiv reduksjon av konkurranserettslig risiko i virksomheten

Compliance, EU/EØS og konkurranserett

Hvordan kan konsernadvokaten bidra til å forebygge konkurranselovbrudd?

I dette seminaret tar vi for oss viktige risikoområder og diskuterer hvilke tiltak som effektivt reduserer risikoen for alvorlige lovbrudd:

 • Hvilke deler av virksomheten er mest utsatt?
 • Hvordan identifisere de viktigste risikofaktorene?
 • Hvilke ansatte bør man fokusere på?

En overtredelse av konkurransereglene kan ramme virksomheten hardt, både økonomisk og omdømmemessig. Etterforskningen varer gjerne flere år og kan være en betydelig belastning for organisasjonen og ledelsen. Overtredelser kan skyldes manglende kunnskap og bevissthet i organisasjonen. Konsernadvokaten har en viktig rolle i å forebygge overtredelser og sikre god håndtering om noen likevel skulle trå feil.

Vi har kun et par plasser igjen, så vi anbefaler å melde deg på i dag for å sikre en plass.

Foredragsholdere

 • Simen Klevstrand

  Partner

  Simen leder Haavinds fagmiljø for konkurranserett. Han holder jevnlig kurs og foredrag om konkurranserettslige temaer. Simen har lang erfaring med å bistå norske og utenlandske virksomheter i forbindelse med ulike former for samarbeid.

 • Gaute Bergstrøm

  Senioradvokat

  Gaute er spesialisert innen konkurranserett og statsstøtte. Han har bred erfaring med fusjoner og oppkjøp, og med saker vedrørende konkurransebegrensende samarbeid og misbruk av dominerende stilling. Han bistår også med forhandlinger og i tvistesaker.