Seminar

Konsernadvokatseminaret

14:30 - 17:30
17.mars 2020

Data har blitt kronjuvelen for mange bedrifter. Konsernadvokatene har en viktig rolle i beskyttelsen av bedriftens data. For å navigere i dette landskapet behøves kunnskap om reglene knyttet til eierskap til data og forretningshemmeligheter.

Det er en glede å  invitere til det niende Konsernadvokatseminaret i rekken.

Vi møtes til registrering og lett servering klokken 14:00, og seminaret starter klokken 14:30. Etter endt faglig program, ca. klokken 17:30, fortsetter vi samtalene over god mat og drikke, tilberedt og servert av Mesterkokk Øyvind Hjelle og hans team. 

I seminaret hører vi fra ledende virksomheter på tvers av bransjer som jordbruk, havbruk, logistikk, og olje og offshore. Med oss har vi;

  • Nadège Lindqvist, Head of Legal – OperationsAker Solutions
  • Tore Larsen Ordreløkken, Informasjonssikkerhetsdirektør, Posten Norge
  • Harald Volden, Professor II, Mimiro
  • Petter Idar Jensen, Chief Digital Officer, AKVA Group

 

Bedriftens kronjuveler

I kjølvannet av digitaliseringsbølgen vokser datavolumet i norske virksomheter. Mange in-house advokater har eller vil få en rolle i å sikre bedriftenes informasjon og data. Vi retter blikket mot kommersiell bruk av slike data, vern av forretningshemmeligheter og eierskap til data.

Forretningshemmeligheter

Lovutkast om innføring av EUs direktiv 2016/943 om beskyttelse av forretningshemmeligheter ligger til behandling i Stortinget. Vi gir et overblikk over eksisterende regler og hva forslaget til harmonisering på tvers av EU/EØS kan bety for din virksomhet.

Eierskap til data

Mens alle har hatt fokus på GDPR og lovkrav knyttet til innsamling og oppbevaring av sensitive data, har også det generelle volumet av andre typer data i virksomhetene vokst enormt.

Samtidig bygger IT-avdelingene datasjøer og benytter virksomhetens data til maskinlæring eller kunstig intelligens. Utviklingen går fort, og det er et krevende område å ha oversikt over både hva gjelder muligheter og rettslige utfordringer.

I seminaret vil vi gi en oversikt over reglene som gjelder for eierskap til data. Vi får høre fra ledende virksomheter, i helt forskjellige markeder, om hvordan de har utnyttet disse mulighetene, hva som kan gå galt, og hvilke råd de har til andre som vil kommersialisere virksomhetens data. Velkommen!

Meld deg på

14:30 - 17:30
17.mars 2020
  • Allergier, spesielle behov mm.